ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ...
16.03.2018Вярно ли е, че…
 
…Пикантната храна може да предизвика раждане?
 
Няма доказателства, че пикантната храна има някакъв ефект върху раждането.
 
Бременните жени, които са готови да родят, често търсят начини да насърчат тялото си да започне раждане. И ще чуете истории за това, как да ядете определени подправки или храна (като кимион и чесън, ананас или лют пипер) или да ядете в определена пицария, ще направите точно това. Но никоя подправка или храна не е научно доказано, че помага.
 
Някои хора смятат, че пикантната храна причинява контракции чрез стимулиране на храносмилателната система. Други предполагат, че тя увеличава производството на хормона простагландин, което също може да помогне за забързването на процеса. Други посочват, че стомашно-чревния тракт на майката и матката не са свързани.
 
Разбира се, няма нищо лошо в яденето на кимион и чесън или любимата ви пица на корем. Но не се увличайте - или най-много да предизвикате жестоки киселини.

Сн
имка: ТУК

Блог

седмични постове

НА РАБОТА СЛЕД МАЙЧИНСТВО 7 СТЪПКИ

Месеци наред сте била у дома и сте контактували само с малкото човече. Преходът, който Ви предстои неминуемо ще бъде изпълнен със стрес и натоварване. Ето как бихте могли да го направите по-плавен в 7 стъпки. Спомняте ли си колко време ви беше нужно да се адаптирате на работното място след едноседмичната лятна почивка? Представете си тогава как ще се чувствате сега на работното си място. Няма да Ви е лесно бързо да влезете във форма. Заредете се с голяма доза търпение и не оставяйте нещата за последния момент.

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ОТНОСНО БРЕМЕННОСТТА

СЕКЦИО – ЗА ИЛИ ПРОТИВ

Кога се налага раждане със секцио? Решението за раждане с цезарово сечение се взима по редица медицински показания. Ако акушер-гинекологът прецени предварително, че естественото раждане крие редица рискове както за теб, така и за плода, ще бъде насрочено планово секцио.

Носим усмивки навсякъде, където има бебе!
copyright © Cangaroo 2018
design and develop by
Balkansys.com
Scroll To Top