РАННИ ПРИЗНАЦИ НА БРЕМЕННОСТ
05.09.2017
Недостиг на въздух
Задъхвате ли се докато се изкачвате нагоре по стълбите? Това може да се дължи на това, че сте бременна. Нарастването на плода се нуждае от кислород, което ви оставя малко задъхани. За съжаление това може да продължи по време на бременността, особено когато растящото бебе започва да оказва натиск върху белите дробове и диафрагмата.
Болки в гърдите
Чувствахте ли поставянето на сутиен тази сутрин като леко изтезание? И не ви ли се струват гърдите ви малко по-големи? Чувствителността и усещането за тежест на гърдите, потъмняването на ареолите и дори по-изразените вени на гърдите ви може да бъде първи признак, че сте бременна. Носете най-удобния и добре поддържащ сутиен, ако имате нужда да облекчите дискомфорта.
Умора
Дори не сте прочели и една страница от книгата си снощи, преди да заспите? Ако изведнъж се почувствате изтощени, това може да е в резултат на нарастващите нива на хормони в тялото ви. При много жени умората продължава през първото тримесечие, но след това нещата се нормализират във второто.
Гадене
Повечето бременни жени започват да получават сутрешно гадене, когато са около шестата седмица от бременността, но някои могат да изпитат сутрешно гадене (което за съжаление може да се получи сутрин, обед и вечер) по-рано. То най-вероятно ще намалее, когато навлезете втори триместър. В същото време опитайте да ядете храни, които ще успокоят вашия стомах, като бисквити или джинджифил.
Често уриниране
Ако внезапно се окаже, че не можете да спите през нощта без пътуване до тоалетната, това може да е знак. По време на бременността вашето тяло произвежда допълнителни течности, при които вашият пикочен мехур работи извънредно.
Главоболие
Повече ранни признаци на бременност включват болка в главата, резултат от промените в хормоните. За всеки случай, ако се съмнявате, че наистина сте бременна, вземете подходящи за бременни болкоуспокояващи, за да се справите с болката.
Болки в гърба
Долната част на гърба се чувства като леко възпалена? Ако обикновено нямате болки в гърба, това може да означава, че вашите връзки се разхлабват. За съжаление, това може да продължи през бременността, тъй като натрупването на тегло и изместването на центъра на тежестта изменят стойката ви.
Спазми
Това ПМС ли е или бременност? Трудно е да се каже, но ако чувствате крампи, може да се окаже, че матката ви се разширява, за да се приготви за бебето.
Повишен апетит или отклонения в желаните храни
Изведнъж не можете да се наситите на цитрусови плодове? Или може би от рибата сега ви се преобръща стомаха. Ако забележите проблеми с храната, които не са съществували преди това, тялото ви може да ви подсказва, че сте бременна.
Запек и подуване
Влизали сте без проблем в тесните си дънки само преди седмица? Ако се чувствате малко подути или подпухнали, това може да е от допълнителния прогестерон отделян при бременност, което забавя храносмилателната система.
Промени в настроението
Третата световна война избухна в резултат на неуспеха на съпруга ви да сложи чорапите в коша за пране? Сменяте ли често настроенията? Ако се чувствате с малко пораздрусани хормони, това може да се дължи на това, че тялото ви се приспособява към ... нови хормони. Уверете половинката си, че емоционалната въртележка ще премине.
Повишена телесна температура
Ако активно сте се опитвали да забременеете, може би сте правили диаграми на вътрешната температура на тялото, за да определите овулацията. Обикновено температурата е повишена от овулацията до идването на цикъла 2 седмици по-късно. Ако тя остане повишена след тези две седмици, може да се дължи на това, че сте бременна.
Супер обоняние
Миризмата на кофата за боклук ви се струва непоносима! Ако сте отблъснати от определени миризми или имате повишена чувствителност към миризми, това може да означава, че бебчето е на път.
Замаяност или припадък
Това са симптомите, които използват, за да покажат бременност във филмите, но в дейстдвителност имат основание. Ниската захар в кръвта или кръвното налягане могат да причинят замаяност. Уверете се, че ядете достатъчно и сте добре хидратирани.
Зацапване
Проклятие! Имаш цикъл. Или? Ако е много по-лек от нормалното и няколко дни по-рано от очакваното, всъщност може да се появи кървене от имплантация, когато оплоденото яйце се прикрепва към стената на матката и причинява леко кървене.
Закъснение в цикъла
Много от ранните признаци на бременност са също симптоми на ПМС. Как да разберете разликата? Най-ясен знак ще е пропуснатия цикъл. Ако цикълът ви е доста редовен и закъснява, трябва да се отправите към аптеката.
Положителен тест за бременност
Няма да знаете със сигурност дали сте бъдеща мама, докато не направите теста за бременност. Ако получите отрицателен резултат и все още не ви идва цикълът, просто може да е твърде рано, за да отчете теста.  Изчакайте няколко дни и направете нов тест. И ако вече е положителен - поздравления!


Снимка: ТУК

Блог

седмични постове

НА РАБОТА СЛЕД МАЙЧИНСТВО 7 СТЪПКИ

Месеци наред сте била у дома и сте контактували само с малкото човече. Преходът, който Ви предстои неминуемо ще бъде изпълнен със стрес и натоварване. Ето как бихте могли да го направите по-плавен в 7 стъпки. Спомняте ли си колко време ви беше нужно да се адаптирате на работното място след едноседмичната лятна почивка? Представете си тогава как ще се чувствате сега на работното си място. Няма да Ви е лесно бързо да влезете във форма. Заредете се с голяма доза търпение и не оставяйте нещата за последния момент.

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ОТНОСНО БРЕМЕННОСТТА

СЕКЦИО – ЗА ИЛИ ПРОТИВ

Кога се налага раждане със секцио? Решението за раждане с цезарово сечение се взима по редица медицински показания. Ако акушер-гинекологът прецени предварително, че естественото раждане крие редица рискове както за теб, така и за плода, ще бъде насрочено планово секцио.

Носим усмивки навсякъде, където има бебе!
copyright © Cangaroo 2018
design and develop by
Balkansys.com
Scroll To Top